Szeretnék veletek megosztani 5 tényt, vagy mondhatni alapszabályt, amit sajnos kevesen tartanak be a magyar nők körében több indokból kifolyólag. Vagy mert nem tudják, hogy az adott összeállítás nem jó és hiszik, hogy vékonyabbnak, fiatalabbnak tűnnek benne; vagy egyszerűen nem érdekli őket mit vesznek fel és ami általában tényleg igaz, hogy bátortalanok vagyunk öltözködés terén, sokszor elveszve a 80-as 90-es évek és a mostani divatvilág között (aminek a kombinációjából sokszor vicces eredmények tudnak születni).

Tehát: az alábbi hibák sajnos pont öregítenek, vagy az ellenkezőjét érjük el vele, mint szeretnénk.

Bő, lezser, zsákruhák, tunikák

Ezeket előszeretettel hordják a teltebb ügyfeleim, mondván, utálnak magukon mindent és jobb elbújni a ruhába. Pedig pont az ellenkezőjét érik el velük és szinte mindig meglepődnek, amikor egy rövidebb darabot próbálunk fel.

Mi a megoldás? Nem baj, ha lezser a ruha, de egyrészt nem mindegy milyen anyagból van (ez esetben a vékony pamut nem szerencsés, mert tökéletesen kirajzol minden szépséghibát), illetve ami a legfontosabb, hogy hangsúlyozva legyen egy testrész, amit szeretünk magunkon! Muszáj legalább egy dolgot szeretni magunkon – tehát az biztos, hogy rendbe kell jönnünk önmagunkkal, elfogadni a testünket és megszeretni azt. Tehát hangsúlyozzuk a bokát, a csuklót, a nyakat, a kézfejet, az arcot, vagy a hajat! Teljesen mindegy mit, de a lényeg, hogy a fókuszt egy dologra vigyük mindenféleképpen, eltakarni mindent úgysem tudunk. Akár egy nagy nyaklánc, fülbevaló, karkötő, színes cipő, smink is segíteni tud és azonnal stílusossá teszi a megjelenésünket, a környezetünk pedig ezt az egy dolgot fogja megjegyezni, higgyétek el!

Rossz méretű ruhák

Sajnos sok esetben a hiúságunk rossz döntésekre kényszerít vásárláskor és egyszerűen nem akarjuk elfogadni, hogy bizony már rég nem az S-es méret a miénk, hanem bizony az M-es vagy akár még nagyobb.

Így az összes ruhánk kicsit szűken áll rajtunk… ne higgyük el, hogy összenyomja a testünket, szűkíti a sziluettünket és büszkén mondhatjuk el mindenkinek, hogy nekünk semmit nem változott a méretünk! Egyrészt minden nemkívánatos “hurkánk” kirajzolódik, a karunkon feszülő ruháktól felfújt babának nézünk ki, a gombok majd szétpattannak az ingeinken és valahogy mindig behúzott hassal kell közlekednünk. Ez ugye senkinek nem jó? Vegyetek jó méretet, vagy inkább nagyobbat! A picit nagyobb méret sokkal elegánsabb és igényesebb külsőt kölcsönöz. Esetleg – ami egyben a legigényesebb megoldás – igazíttassátok magatokra varrónő segítségével.

A régi kedvenc ruhadarabok

Vannak azok a kedvenc darabok, amiben régen jól néztünk ki, mert jó volt a fazonjuk vagy a színük. Vagy azok a darabok, amik kényelmesek, jó érzés belebújni, bár ezeréves darab, de a szívünkhöz nőtt. Nos igen, mindenki ruhatárában van pár ruha, amit imádunk – de sajnos külső szemmel inkább a kis bolyhokat látjuk, a megnyúlt, agyonmosott anyagokat. Megint a saját előítéleteink hatalmasodnak el az objektív látásmódon. Ugyanis az emberi agy képes a valóságot felülírni a saját képeinkkel. Legyetek szigorúak a régi kedvencekkel, kérjetek külső segítséget, hogy mi az, amitől egyszerűen muszáj megválni. Talán még hasonlót is találhatunk ha ügyesek vagyunk, vagy jegyezzük meg a színét és szabásvonalát és vegyünk egy még jobbat!

Túl sok ékszer

Avagy a kevesebb több. Nem kell magunkra aggatni a ballagásra kapott arany nyakláncot, az összes gyűrűt, karkötőt – egymásra aggatva különböző stílusokat. Vagy az állandóan hordott nyaklánc fölé egy statement nyakláncot tenni szintén hatalmas hiba. Vagy ha vannak gyűrűk, amiket mindig hordunk, akkor azokat vegyük le, ha egy másik stílusú nyakláncot, vagy karkötőt veszünk föl. Ne legyünk karácsonyfák! Ahogy Coco Chanel is mondta: Miután elkészültünk és felvesszük a kiegészítőket, egyet mindig tegyünk vissza! Elég egyértelmű üzenet, úgy gondolom.

Rossz melltartó méret

Az esetek 85%-ában (!!!) sajnos rossz méretű melltartót hordunk. Hogy mi a 3 leggyakoribb hiba? Elöl, a kosár rész fölött, “kibuggyannak” a mellek, a sziluetten egy plusz réteg keletkezik. Ez nem középkor, soha nem elegáns a látvány, ne tegyétek, nem szexi, nem jó. A második, mikor a háton látszódik, hogy bevág körbe a körpánt, kvázi a háton is egy újabb sor mellet képezve – szorít, egészségtelen és a látvány itt sem szép. A kosár kis mérete pluszban amúgy elöl is látszódik, ha megnézzük magunkat a tükörben, akkor a hónalj alatt túl nagy terület kandikál ki kétoldalt. Valamint amikor a vállakon vág be, szintén azt az érzést kelti az emberben, mintha egy kötözött sonkát látnánk, a melleket mesterségen magasabbra emeli. Pedig a jó melltartó méret az egész megjelenésünket egyensúlyba hozza, szép formás alakot varázsolva.