Annyi minden szól a babákról, hogy már követni is nehéz, úszni vigyük-e, jógázni, tornára, jelbeszédre, csellóra… programok tömkelege, ami egyrészt fantasztikus, hiszen mindenki kiválaszthatja a kedvére valót, másrészt valóban fejlesztő és szociális eseményekről van szó, biztosan jót teszünk gyermekünknek és persze magunknak is, mivel kimozdulunk otthonról, újat látunk, újat tanulunk, talán még új barátságok is szövődnek.

De vajon mi van a Mamabarát jelzővel? Nektek mi jut elsőre eszetekbe? Mire asszociáltok? Tudtok olyan programot mondani, ami elsősorban a mamákról szól, de úgy, hogy közben a babák is biztonságban és jókedvűen közel a mamához vannak? Mert vannak a regeneráló programok, a szétnyílt hasizmot helyrehozó programok, az anyaméh projekt, a maminbaba tornák… de vajon mi van akkor, ha anya csak szépülni szeretne? Újra formába lendülni? Nem csak kiváló anya akar lenni, hanem újra csúcsformában lévő nő? Ha vissza szeretné nyerni a nőiességét, ami régen ott volt?

 

Na pontosan erre találtam ki a Mamabarát Stílustanácsadást és Workshopot. Ráadásul egyre több meghívést kapok csodálatos mamafókuszú programokra is, amikről most dióhéjban szeretnék beszámolni, mert úgy gondolom, hogy Nektek, drága olvasóim, nagyon hasznos lehet. Tényleg hatalmas boldogsággal tölt el, hogy ennyi kiváló kezdeményezés létezik már itthon.

Két hete vasárnap volt az I. Anyatöltő Nap az Ipszlionanyu bloggerének, Csercsa-Kincses Anita rendezvénye, ahol több izgalmas program között én is kivonultam mini workshopokat tartani. Nagyon izgalmas volt ennyi anyukával beszélgetni, ismerkedni, igazán kedves emberekkel ismerkedhettem meg pár óra alatt. Meglepődve tapasztaltam viszont, mennyien vagytok, akik pontosan ugyanazokkal a gondokkal küzdötök, azaz legtöbb esetben még a gimis színes ruhák is megvannak, de a szülés előttiek is és a mostani fogalmam sincs milyen fazon áll nekem kategóriájú ruhák – ahogy arról is kevesen tudtok, mennyi lehetőség rejlik egy stílustanácsadásban, gardróbrendezésben vagy közös vásárlásban. Ezen a napon találkozhattunk a Maminbaba tornával, egy fantasztikus Anyaméh trénerrel Szakál-Szabó Szandrával, a felszabadító és kikapcsoló szépírást oktató kalligráfussal V Nagy Annával és még sok más izgalmassággal. Szerencsére ősszel újra lesz ilyen nap, ne maradjatok le!

A másik büszkeségem pedig a minden kedden fél 12-kor kezdődő egy órás Mamabarát Workshopom a Hello Anyu Közösségi Tér és Kávézóban. Most kedden debütált a program, ahol már az én kisfiam is megismerkedhetett egy másik édes kisbabával, így az egész óra sok nevetéssel és cukisággal telt el, arról nem is beszélve, hogy mennyi hasznos tanácsot kaptak már első alkalommal a lányok. Saját bevallásuk szerint is! Így aki kedvet érez, jöjjön, bármikor becsatlakozhat – a helyszín is egyedülálló, a belváros szívében közel a Klauzál térhez, ahol minden annyira bababiztos, mint otthon. A finom ebédekről nem is beszélve!

Mommy Mia. Mommy Mia Box. Szabin a Mami Tábor. Ismerősen cseng? Csodálatos ajándékdobozok tele igényes játékokkal, olajokkal és társasjátékokkal olyan anyukáknak vagy családtagoknak, akik valami mást, valami egyedit, valami igényeset szeretnének ajándékozni a rugik és plüssök helyett. A csodás kincsek mellett az én 30%-os Mamabarát Stílustanácsadás kuponom is helyet kapott, és kíváncsian várom, hány anyukában ébred fel az önkényeztetés hangja 🙂 Plusz kipróbálhatom magam egy 30 fős workshop megtartásával a Bambara Hotelben, a 3 napos táborban, ahol már ezerrel dolgozom egy ütős interaktív prezentáció elkészítésén.

Így kedves olvasóim merjetek önző módon magatokra is gondolni, ne csak másokra. Nem attól lesztek jobb emberek, ha magatokat hátra soroljátok. Talán sokkal inkább attól, ha megtaláljátok azt a bizonyos egyensúlyt. És nem. Nem luxus dolga magunkkal is törődni – erről olvassátok korábbi bejegyzésem!

Addig is, kövessetek Facebook-on és Instagramon, illetve bármilyen kérdés esetén állok rendelkezésetekre, csak töltsétek ki a lenti adatokat és már válaszolok is!