Aki eljön hozzám, garantáltan új tudással felvértezve és nagyon jó emlékekkel távozik – legyen szó stílustanácsadás workshopról vagy személyes tanácsadásról. Szeretném Nektek Katát bemutatni – előtte-utána fotókkal – , aki Lágy Ősz típus, persze erről fogalma sem volt, mielőtt hozzám jött volna.

IDŐPONTFOGLALÁS

Kata még februárban járt nálam, egy 4 fős workshopon. Elhozta a ruháit, hogy megbeszélje velem, mik azok, amik szerintem maradhatnak és mi az ami inkább menjen. Egy 10 hónapos kisfiú anyukájaként már tudja, hogyan változott meg az alakja szülés után. Nem is annyira a kilókról van szó, hanem úgy egy kicsit minden megváltozik, a régi ruhák már másképpen állnak, a hajszíne is már eredeti színében, hiszen már nem festeti. Plusz most már a magassarkú cipő sem hétköznapi viselet.

  1. Első lépésként megnéztük a színeit. Vannak színek, amiket szeretett mindig is és vannak színek, amiket általában hord. Na ilyen a szürke szín. Megy mindenhez, mellényúlni nem nagyon lehet. Pedig egy unalmas szín, ha nem dobjuk fel valamivel! Átbeszéltük a színelmélet tudományos alapjait, illetve azt is megnéztem, hogy körülbelül milyen kategóriába sorolnám. De színkendők nélkül nem lehet megállapítani senki színét sem pontosan! Valamint szigorúan smink nélkül dolgozunk – tudom, nem a legelőnyösebb smink nélkül lenni, de higgyétek el, muszáj! A hajat is letakarjuk sok esetben, kivéve, ha a vendég kéri, hogy ne tegyük. A hajletakarást annak javaslom, aki nyitott a hajszín változtatásra is.
  2. Miután megtaláltuk a legjobb színeket és színpárosításokat (Lágy Ősz: jelen esetben a lágy, fakó, de mégis meleg színek álltak legjobban, ami pontos egységet képez Kata sötétszőke hajával, barna szemeivel és bőrével), Kata kapott egy színkártyát a legjobb színeivel, amit a UTM füzetébe be tudott tenni. Ide a TOP5 legjobb színét is beragasztotta, majd a sminkesünk, Évi vette kezei közé, hogy a stúdiófotókon a legjobb formáját hozza. Évi szintén elmondott mindent, milyen színeket használjon, milyen árnyalatú alapozót használjon, hova és hogyan vigye fel a pirosítót. Bár Kata bőre érzékeny, sok mindenre allergiás, ennek ellenére képesek voltunk a csodára és meg tudtuk mutatni a legszebb nappali sminkjét! Amit egy kis gyakorlással, akár minden reggel pár perc alatt el lehet készíteni.
  3. Ezután górcső alá vettük testalkatát, amit szintén feljegyeztünk a füzetbe, összes előnyös testrészével együtt, amit szívesen emel ki, illetve azokat a testrészeket, amikről a fókuszt szeretné elterelni. Itt is igyekeztünk pozitívak maradni, arra fókuszálni, mi az ami gyönyörű! Hisz ettől vagyunk nők. Így megbeszéltük, hogy a szülés után fókuszáljunk a formás lábakra, a gyönyörű szemekre és igenis, csináljunk derekat! Mert mindenkinek van dereka, ne bújjatok kérlek mindig bő ingek vagy ruhák mögé.
  4. Kata végül gyönyörű sminkben, de még a szürke ruhájában volt. Megnéztük a saját ruháit és azokat is, amiket én hoztam neki a workshopra. Ugyanis az a cél, hogy minden testalkat felpróbáljon olyan ruhát is, ami a legelőnyösebben áll. Nyilván nem mindig találom el a megfelelő stílust, de a lényeg, hogy kimozduljatok a komfort zónából. Hogy olyan ruhákat is magatokra vegyetek, amit magatoktól nem vennétek fel.
  5. Majd elkezdte felpróbálgatni a ruhákat és máris kattogott a fényképezőgép. Volt szélgép, fények, instrukciók arra vonatkozólag, hogyan pózoljon a kamerába ahhoz, hogy a legcsinosabb oldalát tudja megmutatni! Tisztára mint egy szupermodell élete! Annyira imádtuk ezt a szakaszt is, hogy néha alig bírtuk abbahagyni a nevetést. Egyszerűen beindul az ember fantáziája és csak pózol, nevet! Majd megnézi rögtön a fényképezőgépen a fotókat: “Ne már, ez én vagyok? Magamra sem ismerek!” Pedig semmi csoda nem történt. Mi csak megmutatjuk, hogyan lát a világ, mikor formában vagy!

A workshop végén bár fáradtan, de boldogan, több, mint kellemes élményekkel ment mindenki haza, kezükben a UTM Leaflettel, a saját színeikkel, arcformájukat tartalmazó kártyával,

Nos? Miért ne próbálnád ki Te is? Miért ne tennéd végre rendbe magad és a ruháid, hogy végre az a nő lehess, aki mindig is szerettél volna lenni. Hogy az összes szerepedben tündökölni tudj!

Körülnézek az üzletben

Válaszd bármelyik szolgáltatásom, én örömmel dolgozom Veled!

Kérdésed van? Írj rám!